Arbuzowe smoothie (Paleo + AIP)

Upały zawitały do nas, pod ręką arbuz, więc czas na ochładzające smoothie dla małych i dużych smakoszy. Pomimo, że arbuz to ponad 90 wody oraz mała zawartość składników mineralnych czy witamin, zawiera dużo przeciwutleniaczy opóźniających procesy starzenia i ograniczających rozwój komórek nowotworowych.

Uwaga cukrzycy – arbuz szybko podnosi poziom cukru we krwi ze względu na skoncentrowaną zwartość węglowodanów.

SKŁADNIKI:
1/4 arbuza
0,5 szklanki mleka kokosowego

Arbuzowe-smoothie-1

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Arbuza dokładnie myjemy, wycinamy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy kostki arbuza do pojemnika dolewamy mleko kokosowe i całość blendujemy. Możemy dodać do naszego smoothie kostki lodu bądź schłodzić w lodówce.

Smacznego!

Zacisze Zdrowia

Wszystkie treści zamieszczone na blogu mają wyłącznie charakter informacyjny i nie powinny zastępować profesjonalnej porady lekarskiej. Autorzy nie ponoszą odpowiedzialności za wykorzystanie zamieszczonych na blogu informacji.

Share Button

Dodaj komentarz