• Zdrowie
  • Soja – dlaczego jest niebezpieczna? Lecytyna sojowa – składnik słodyczy, czekolad i ciast

    Soja jest przedmiotem dyskusji od wielu lat i ocenia się ją jak wpływa na nasze zdrowie. Przez wegan i wegetarian uważana za wysokiej jakości białko będące alternatywą dla mięsa.

    Share Button
  • Zdrowie
  • Optymalna dieta i zdrowe odżywianie w czasie ciąży

    Najlepszy czas na rozpoczęcie zdrowego schematu odżywiania to okres jeszcze przed poczęciem. Mając silny i odżywiony organizm łatwiej będziemy przechodzić wszelkie dolegliwości związane z poszczególnymi fazami ciąży.

    Share Button
  • Zdrowie
  • Gluten – o co właściwie chodzi?

    Coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy, w szczególności  na skład produktów, ich pochodzenie oraz wartość odżywczą. Mimo to w naszej codziennej diecie dominuje spożycie pszenicy.

    Share Button